Надуваеми лодки - 7 причини да ги изберем

Когато става дума за надуваеми лодки, не можем да кажем колко точно предимства имат. И наистина, тези лодки имат своите уникални предимства пред традиционните. Ето накратко 7 от тях:

Надуваеми лодки
1. Гъвкавост - както е известно, най-голямото предимство на надуваемите лодки е гъвкавостта. Когато не е надута, тя може да се побере в малка чанта или в някой ъгъл на багажника на колата, няма нужда да влачите тежко ремарке за лодка. И когато ви потрябва, с помощта на помпа за около 30 минути може да я надуете и е готова за ползване. 

2. Стабилност - надуваемите лодки са изработени от два големи цилиндъра от всяка страна и плоско дъно между тях. Това определя много нисък център на тежестта на лодката и съответно много голяма стабилност. Една такава лодка е почти невъзможно да се обърне.

3. Голяма товароносимост - поради наличието на горепосочени надуваеми цилиндри, лодката може да носи много и тежки товари и хора без да се намали стабилността й. 

4. Ниско тегло - надуваемите лодки са леки като ... въздух. Въпреки огромната си товароносимост, този тип лодки са доста леки тъй като дори материалите, от които се произвеждат са достатъчно олекотени. Факт е, че двама души спокойно могат да изкарат на ръце такава лодка от водата след употреба.

5. Универсалност - тези плавателни съдове са универсални. Може да ги използвате с гребла, да се спускате по бързей, да монтирате мотор или дори платно. Надуваемата лодка е вашия съд.

Надуваема лодка
6. Здрави и устойчиви - всяка лодка преминава през серия от тестове преди да се пусне в производство и последваща продажба. Целият контрол на качеството гарантира сигурност и дълго ползване на лодката.

7. Икономическа изгодни - като се абстрахираме от ниската цена на тези надуваеми лодки, поддръжката им също е много евтина. Например, дори да имате мотор към лодката, поради ниското си собствено тегло, разхода на гориво ще е много по-малък, в сравнение с тежка традиционна лодка.

Всъщност, има много повече предимства на надуваемите лодки, но може да попитате колеги рибари или любители на водните спортове, и нека те ви споделят.